SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/007 | 8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

Intézmény logo

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokOktatási PortálKRÉTA

Hírek

2024. márc. 26.


Varga Éva Katalin

    Idén is szépen szerepelt a Mathiász a Comenius Iskola interaktív országos angol nyelvi csapatversenyén

    Március 22-én a székesfehérvári Comenius Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola meghívásával éltünk: az élménydús interaktív angol nyelvi ’Day at the CoMuseum’ csapatversenyen immár 3-ik alkalommal képviseltük iskolánkat.

    Idén is szépen szerepelt a Mathiász a Comenius Iskola interaktív országos angol nyelvi csapatversenyén

    Március 22-én a székesfehérvári Comenius Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola meghívásával éltünk: az élménydús interaktív angol nyelvi ’Day at the CoMuseum’ csapatversenyen immár 3-ik alkalommal képviseltük iskolánkat.

    A szóban és írásban sokszínű, játékos, kreatív, interaktív feladatok logikus gondolkodást, kreativitást, kiemelt nyelvi felkészülést, gazdag szókincset, B2 (középfokú nyelvvizsga) közeli szintű nyelvtudást igényeltek a résztvevőktől, továbbá fontos volt az együttműködési készség a csapattagok között.

    Idén a 11.HBS osztály 4 angolos tanulója, Somogyi Kata, Szilveszter Dorina, Ferenczi Márkó, Rákosa Benjámin örömmel vállalták a versenyre készülést és a megmérettetést.

    A versenyen Balatonboglárról, Budapestről, Pápáról, Székesfehérvárról, Győrből, Debrecenből jelentkező 10 középiskolai csapat mérkőzött meg egymással angol nyelven, 10 állomásos tematikus szabadulószobák feladatainak teljesítésével irodalmi, történelmi, kulturális, földrajzi, biológiai, természettudományos műveltségi és ruházkodás, időjárás, hírességek tájékozottsági területeken.

    A sokszínű, szóbeli és írásbeli feladatok megoldása során QR-kód olvasás, kincskeresés, kódfejtés, Jeopardy, kvíz, puzzle, prezentáció készítése, dekoráció készítése, logo-és pólótervezés, párkereső, Activity, selfie készítés, a választékos nyelvhasználat, idiómák, rendhagyó többes számok, rendhagyó igék tették izgalmassá, eseménydússá a versenyt.

    A csapattagok szavaival élve: „Kreatív, izgalmas feladatok, pozitív légkör jellemezte az egész programot. Inkább játéknak éreztük, mint versenynek”.

    Szilveszter Dorina: „Összességében nekem tetszett a verseny, nagyon jól éreztem magam. A feladatok kreatívak voltak, a szervező tanárok és a csapatokat kísérő diákok pedig kedvesek és segítőkészek. Örülök, hogy részt vehettem a versenyen!”

    Ferenczi Márkó: „Élveztem a mai napot, bár kicsit hosszú volt, mégsem bánom, hogy jelentkeztem a versenyre. Szerintem sokat megtudhattunk, hogyan kell egy ilyen rendhagyó versenyt kezelni, ezért talán kicsit lazábbra vettük. Persze kellett a nyelvtudás és a tájékozottság is, viszont a versenyzés izgalmán kívül jól is éreztem magam”.

    Rákosa Benjámin: „Szép környezetben, érdekes, egyedi versenyfeladatokkal dolgozhattunk”.

    Tanulóink ügyesen, magabiztosan, figyelmet megragadóan prezentálták az alkotásukat, ráadásul ’angol’ humoruk sem maradt rejtve a zsűritagok örömére. Jó volt látni, ahogy diákjaink jól érezték magukat és szuperül megállták a helyüket.

    Mindegyikük megtalálta a maga számítását, azt, amiben ő jó, a maga műveltségterületét és feladattípusát, amellyel a csapata sikeréhez hozzá tudott tenni. A csapattagok egymás munkáját kiegészítették és erősítették.

    Köszönet a Comenius Iskolának a színvonalas, tartalmas, modern, diákbarát verseny megszervezéséért és lebonyolításáért.

    A versenyen tagozatos és két tannyelvű iskolák nyelvi tagozatos csapatai is indultak (9-11. évfolyam angolosai), így külön öröm számunkra, hogy iskolánk csapata szoros pontkülönbségekkel az országos hetedik helyezést érte el, nem mellékesen remekül szórakoztak általános és idegen nyelvi tudásuk megvillantása mellett.

    Kedves Kata, Dorina, Márkó, Benjámin, gratulálunk Nektek, büszkék vagyunk Rátok és további sikereket kívánunk!

    Varga Éva Katalin

    angolnyelv-tanár, oktató

    GALÉRIA

    Galéria

    Screenshot_20240325_183938_edit_57405999595598.jpg
    IMG_20240322_163904_edit_234957881029743.jpg
    IMG_20240322_180526_edit_239102998620245.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Szép eredmény Szekszárdon!  📚

    Szép eredmény Szekszárdon! 📚

    Szívből gratulálunk Farkas Bonita 12/HBS osztályos tanulónknak, aki Az én Pannóniám Országos Vers - és Prózamondó Versenyen bronz minősítést szerzett. Bonita mindkét versét nagyon szépen adta elő, az ország legjobb versmondói között, a szekszárdi Német Színházban.

    2024. márc. 25.


    Kiss Gabriella

    Előzetes felvételi jegyzék - 2024

    Előzetes felvételi jegyzék - 2024

    A középfokú felvételi eljárás azon szakaszához érkeztünk, amikor a jelentkezőket az általános iskolai tanulmányi eredményeik alapján rangsoroljuk és elkészítjük az előzetes felvételi jegyzékünket.

    2024. márc. 21.


    Vezetőség

    Szép Magyar Beszéd verseny 2024

    Szép Magyar Beszéd verseny 2024

    Február 29-én rendezte meg iskolánk- immár 3. alkalommal- a Kazinczy- verseny Somogy vármegyei fordulóját.

    2024. márc. 7.


    Kiss Gabriella


    Partnereink

    SZC logo

    Siófoki Szakképzési Centrum


    Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

    8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

    Telefon: +36 (85)351-316

    E-mail: mathiasz@liveedu.mathiasz.hu

    OM azonosító: 203050/007


    2024Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium