Kedves Szülők és Diákok!

Moher Dóra vagyok. szeretnék bemutatkozni Önöknek iskolájuk pszichológusaként, és tájékoztatást nyújtani arról, miben tudok segítséget nyújtani és hogyan tudunk együttműködni.

187997757_4061697100563206_794883105978924804_n

Az iskolájuk pszichológusaként munkám alapvető célja az iskola nevelő-oktató munkájának segítése és a gyermekek személyiségfejlődésének támogatása, beilleszkedés segítése és preventatív (megelőző) jellegű folyamatok ellátása.

Az iskolán belül felmerülő problémákat igyekszem időben megoldani, megfelelő segítséget nyújtani egy-egy krízis, nehézség megjelenésekor. Sok esetben a megfelelő időben észlelt helyzetet gyorsabban, hatékonyabban, a gyermek legjobb érdeke szerint lehet orvosolni.
Feladatom, hogy közreműködjek a szülők, pedagógusok és diákok számára tanácsadással, közvetítéssel. A konzultáció célja a fiatalokkal kapcsolatos aktuális tennivalók egyeztetése, tisztázása, megfelelő módon való kezelése.
A szülők közvetlenül is kérhetnek egyéni/családi időpontot tőlem e-mail formájában, illetve személyesen az iskolában. A diákokkal való személyes munkám előfeltétele a szülő/szülők hozzájárulása. Természetesen szülői beleegyezés nélkül is felkereshetnek a diákok bármilyen adódó probléma esetén, azonban a további együttműködés érdekében szükséges a szülői beleegyező nyilatkozat. Ezt a nyilatkozatot Én adom Önöknek, amennyiben úgy döntenének szeretnének a továbbiakban tanácsadáson.
A tanulókkal nemcsak egyénileg, hanem csoportos formában is foglalkozom. A kiscsoportos foglalkozások során lehetőség nyílik arra, hogy a diákok társas készségeikben, stresszel való megküzdésükben, önismeretükben és tanulási technikák elsajátítása terén is fejlődjenek.
Az osztályszintű foglalkozásokon konkrét témakörök mentén segítek egészségpszichológiai és pályaválasztási ismereteket átadni.

Fontos, hogy a konzultáció nem jelent pszichoterápiát sem a tanuló és sem a család vonatkozásában.
Elsődleges feladatom az egészséges személyiség optimális fejlődésének segítése különféle prevenciós módszerekkel. A hozzám forduló diákok alapjaiban egészséges személyek, akiknek valamilyen oknál fogva gondjai akadtak, bármiben elakadása van. Megismerve elakadásuk természetét abban segítek, hogy ezen túllépjenek és a későbbiekben felmerülő hasonló problémát megfelelően tudják kezelni.

Milyen elakadási nehézséggel fordulhattok hozzám, mint tanuló?
– Olyan dolog/dolgok történtek életedben, amellyel nehezen tudsz megbirkózni. (családi konfliktus, beilleszkedési nehézségek, szeretett személy elvesztése stb.…)
– Nehezedre esik koncentrálni a tanulásra, úgy érzed sokat készülsz mégis iskolai eredményed nem olyan, mint szeretnéd. Szeretnél hatékonyabb lenni és jobb eredményeket elérni.
– Gyakran ok nélkül változik a hangulatod, sűrűn érzed magad lehangoltnak, ingerültnek vagy éppen kedvetlennek, és nem tudod mi lehet ennek oka.
– Bizonytalan vagy abban, hogy milyen pályát vagy fakultációt válasszál.
– Nehézséget okoz az ismerkedés, párkapcsolati problémáid adódtak.
– Kortársaid között nehezen találod a helyed, nincsenek barátaid, vagy azt érzed senki sem ért meg.

Ha úgy érzed ezekhez hasonló vagy más jellegű gondjaidat szívesen megosztanád velem, akkor fordulj hozzám bizalommal.
A személyes tanácsadás mindig négyszemközt zajlik, a rámbízott titkokat kötelességem kettőnk között megőrizni.

Kedves Szülők!

Bátran forduljanak hozzám az adott problémákkal:
-A szokásosnál súlyosabb konfliktusai adódtak gyermekével, amit nem tudnak megoldani.
– A családban kialakult helyzetet szakember segítsége nélkül képtelen kezelni. (pl. haláleset, baleset)
– Látja, hogy az otthoni feszültségek lehetetlenné teszik gyermeke megfelelő fejlődését. Ezek kihatással vannak magatartására, teljesítményére.
– Jelentősen megromlott gyermeke tanulmányi eredménye, amelyre nem tud magyarázatot találni.

A konzultációs alkalmak során a szülőkkel/szülővel közös munkát végzünk, igyekszünk megoldást találni a gyermek problémájára. Sokszor elegendő a szülő szemléletének megváltoztatása ahhoz, hogy a konfliktus rendeződjön.
Amennyiben úgy érzi, hogy szívesen beszélgetne velem gyermeke kapcsán, kérem keressen bizalommal.

Személyes tanácsadás diákoknak és szülőknek:
személyesen és e-mailben vagy telefonon előre egyeztetett időpontokban.

Fogadó óráim:
E-mail címem: moher.dora@liveedu.mathiasz.hu
Telefonszámom: