SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/007 | 8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

Intézmény logo

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokOktatási PortálKRÉTA

Hírek

2022. nov. 8.


  NAV Előadás és Ügyfélkapu nyitási lehetőség iskolánkban

  Október 25-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai látogattak el iskolánkba. A gazdálkodás és menedzsment szakos diákok egy előadást hallgattak meg a NAV általános feladatairól, valamint a különböző adófajtákról.

  NAV Előadás és Ügyfélkapu nyitási lehetőség iskolánkban

  Október 25-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai látogattak el iskolánkba. A gazdálkodás és menedzsment szakos diákok egy előadást hallgattak meg a NAV általános feladatairól, valamint a különböző adófajtákról. Megismerhették az Adóhivatal megújult online felületét, ami letisztult formájával, egyszerű kezelhetőségével jelentősen lerövidíti a bevallások elkészítésére fordított időt. Az előadás, bár a diákok szakmai tanulmányaihoz kapcsolódott, fontos információkat tartalmazott a tanulmányaikat szakképzési munkaszerződéssel külső gyakorlati helyen folytatók számára is, nekik ugyanis jövedelmükről már személyi jövedelemadó bevallást kell készíteniük. A munkavállalók figyelmét a portál néhány alapvető funkciójára hívta fel az előadó, például arra, hogy hol tudják lekérdezni azt, hogy a munkáltatójuk valóban bejelentette-e őket. Az önálló vállalkozás indítását tervező diákok figyelmébe ajánlotta a Hivatal mentorprogramját, mely az induló vállalkozások számára nyújt személyre szabott támogatást. Összességében elmondható, hogy az előadás során megismerhettük a NAV valóban segítőkész és felhasználóbarát arcát.

  Az előadás alatt és azt követően a diákok a NAV kollégáinak közreműködésével megnyithatták a saját Ügyfélkapujukat. Ahogy egyikük fogalmazott, ettől rögtön egészen felnőttnek érezték magukat. Az ügyfélkapu elengedhetetlen a felsőoktatási felvételinél, de hasznos akár az egészségügyi ügyintézésben is és számos más területen.

  Ezúton is köszönjük Püspök-Poszovácz Gabriellának a szervezést, a Hivatal kaposvári ügyfélszolgálatának pedig az ügyfélkapunyitásban nyújtott segítséget!

  MBE

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Idén is szépen szerepelt a Mathiász a Comenius Iskola interaktív országos angol nyelvi csapatversenyén

  Idén is szépen szerepelt a Mathiász a Comenius Iskola interaktív országos angol nyelvi csapatversenyén

  Március 22-én a székesfehérvári Comenius Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola meghívásával éltünk: az élménydús interaktív angol nyelvi ’Day at the CoMuseum’ csapatversenyen immár 3-ik alkalommal képviseltük iskolánkat.

  2024. márc. 26.


  Varga Éva Katalin

  Szép eredmény Szekszárdon! 📚

  Szép eredmény Szekszárdon! 📚

  Szívből gratulálunk Farkas Bonita 12/HBS osztályos tanulónknak, aki Az én Pannóniám Országos Vers - és Prózamondó Versenyen bronz minősítést szerzett. Bonita mindkét versét nagyon szépen adta elő, az ország legjobb versmondói között, a szekszárdi Német Színházban.

  2024. márc. 25.


  Kiss Gabriella

  Előzetes felvételi jegyzék - 2024

  Előzetes felvételi jegyzék - 2024

  A középfokú felvételi eljárás azon szakaszához érkeztünk, amikor a jelentkezőket az általános iskolai tanulmányi eredményeik alapján rangsoroljuk és elkészítjük az előzetes felvételi jegyzékünket.

  2024. márc. 21.


  Vezetőség


  Partnereink

  SZC logo

  Siófoki Szakképzési Centrum


  Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

  8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

  Telefon: +36 (85)351-316

  E-mail: mathiasz@liveedu.mathiasz.hu

  OM azonosító: 203050/007


  2024Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium