SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/007 | 8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

Intézmény logo

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokOktatási PortálKRÉTA

Közösségi szolgálat

Közösségi szolgálat

Az iskolai közösségi szolgálat megkezdésének és teljesítésének folyamata

 

– Az iskolai közösségi szolgálat szabályai a tanuló és a szülők tájékozódását segíti iskolai szinten.

Ismerteti a közösségi szolgálat tevékenységi területeit, a fogadó szervezetek típusait, a közösségi szolgálat lebonyolításának szabályait, a feladatmegosztást és a dokumentumok kezelését.

– Az Iskolai Közösségi Szolgálat lebonyolításában együttműködő partnerek listája alapján kiválaszthatók azok a szervezetek, melyekkel iskolánknak érvényes megállapodása van.

Amennyiben a tanuló a listában szereplő fogadó szervezetek közül választ magának tevékenységi helyszínt, a közösségi szolgálat közös egyeztetés (bejelentkezés) után azonnal elkezdhető. Külön megállapodást nem kell kötni, elegendő a Jelentkezési lap – Szülői nyilatkozat beadása a munkavégzés megkezdése előtt.

– Együttműködési megállapodás rögzíti az iskola és a lebonyolításban részt vevő fogadó szervezet megállapodását a közösségi szolgálat végzésének szabályozásáról.

Amennyiben a fogadó partner szervezet nem szerepel Az Iskolai Közösségi Szolgálat lebonyolításában együttműködő partnerek listáján, akkor minden esetben megállapodást kell kötni. Az Együttműködési megállapodást 4 példányban kell hiánytalanul kitöltetni a fogadó szervezet képviselőjével és személyesen, vagy postai úton el kell juttatni azt az iskola titkárságára (8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.). A megállapodást csak papír alapon lehet beadni, elektronikus úton nem tudjuk elfogadni.

– Jelentkezési lap – Szülő nyilatkozat leadása után kezdhető el a közösségi szolgálat.

A nyilatkozatokat minden külön tevékenységi területen végzett munka előtt be kell adni az osztályfőnöknek. Nyilatkozat hiányában a tevékenység nem kezdhető el. (Ajánlott a legalább két külön tevékenységi területen folytatott munka.)

– Közösségi szolgálati Napló felületén köteles a tanuló vezetni a munkavégzést.

A Naplót az iskola adja ki a tanuló számára az első munkavégzés megkezdése előtt a Jelentkezési lap – Szülő nyilatkozat leadása után.

A Napló belső oldalán megtalálhatók a munkavégzés során betartandó legfontosabb szabályok. A tanuló bejegyzi a Naplóba a megfelelő információkat és tapasztalatokat. A fogadó szervezet együttműködési megállapodásban megnevezett képviselője hitelesített aláírással igazolja az elvégzett munkát. A tanuló folyamatosan, de legkésőbb az aktuális tanév végéig bemutatja az osztályfőnökének a teljesítést igazoló bejegyzéseket.

Közösségi szolgálati Napló a tanuló tulajdona. Pótlása a tanuló kötelessége.

– Igazolás kiállításával ismeri el az az iskola az 50 óra közösségi szolgálat teljesítését

 

Jogszabályi háttér 

 


Partnereink

SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum


Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

Telefon: +36 (85)351-316

E-mail: mathiasz@liveedu.mathiasz.hu

OM azonosító: 203050/007


2024Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium