SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/007 | 8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

Intézmény logo

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokOktatási PortálKRÉTA

Hírek

2023. jún. 12.


Varga Éva Katalin

  Virtuális utazásunk az Amerikai Egyesült Államokba a HEBE Hello USA! projektversenyével

  Idén tavasszal ismét „útra keltünk”: a HEBE Hello USA! egyfordulós, egyhónapos kreatív országismereti versenyén „jártuk be” az Amerikai Egyesült Államokat. A 10.HBS és 11.A haladó angolos csoportok 1-1 csapata dolgozott a B1, B2 nyelvi szintű, vegyes, színes, minden készséget és kreativitást megmozgató munkáltató feladatokkal.

  Virtuális utazásunk az Amerikai Egyesült Államokba a HEBE Hello USA! projektversenyével

  Idén tavasszal ismét „útra keltünk”: a HEBE Hello USA! egyfordulós, egyhónapos kreatív országismereti versenyén „jártuk be” az Amerikai Egyesült Államokat.

  A 10.HBS és 11.A haladó angolos csoportok 1-1 csapata dolgozott a B1, B2 nyelvi szintű, vegyes, színes, minden készséget és kreativitást megmozgató munkáltató feladatokkal.

  Kiemelten fontos volt a jó csapatmunka, az együttműködés, a kreativitás, az egymás közti kommunikáció, egymás támogatása, kiegészítése, a kritikus gondolkodás aktív használata.

  A cél a sok új civilizációs, országismeret megszerzése volt. Órán és azon kívül, önállóan is dolgoztak a csapatok.

  A feladatok a teljesség igénye nélkül: videós, hallott és olvasott szövegértés, szókincs, íráskészség, illusztrált fogalmazás manuálisan és digitálisan, interjú, prezentáció, illusztrált kvíz, társasjáték közös elkészítése.

  Tanulóink véleménye, benyomásaik, „úti élményeik”:

  A kezdeti nehézségek leküzdése után jól ment a csapatmunka, jó hangulatban dolgoztak együtt, szerették a színes, kreatív feladatokat.

  Kipróbálhattak új technikákat digitálisan is, új, hasznos országismereti infókat szereztek, kedvet kaptak az utazáshoz, rokonuk, ismerősük „kint” él és ő is mesélt róla, kedvenc művészek, sportolók, stb. az adott ország vonatkozásában, új nézőpontok, ismerkedés a különböző kultúrákkal, megértés, elfogadás.

  Szilveszter Dorina 10.HBS: "A verseny során megoldott feladatoknak köszönhetően sok új, érdekes információra tettünk szert. Az utolsó feladat volt a kedvencem, mivel elkészítése során nagyon jól éreztük magunkat, emellett fejlesztettük kézügyességünket és próbára tettük kreativitásunkat is”.

  Vodenicsár Rajmund Rómeó 11.A: „A tavalyi ’Hello Canada!’ és ’Spring in the English-Speaking Countries’ projektversenyek után, hatalmas izgatottsággal fogtunk neki a ’Hello USA!’ versenynek. Összességében nem csalódtam most sem. Izgalmas feladatok sokasága fogadott ebben a versenyben is. A meglévő ismereteinket kiegészítve új tudást is szereztünk a verseny során az USA-ról. Az egész versenyben a kedvenc feladatom talán a projektmunka volt, mivel ott érett be igazán a csapatmunka gyümölcse. Ha izgalmas, érdekes és kreatív versenyeken szeretnél részt venni, akkor bátran tudom ajánlani bármelyik HEBE versenyt”.

  Tanulóink az érdekes és hasznos ismeretszerzések során lelkiismeretesen, szorgalmasan feldolgozták a feladatokat és nagyon szép eredményeket értek el mindkét projektversenyen. Mindegyik nyelvi szinten több száz nyelvtanuló vett részt az országos projektversenyen. A 100pontos feladatsorokban csapataink bőven 90 pont feletti, nagyon szép eredményeket értek el, pár pontos „lemaradással” az első helyezettől. Az országos rangsort a szervezők nyelvi szintenként, fél-fél pont különbségekkel állapították meg.

  Gratulálunk Nektek a színvonalas munkáért!

  Hello USA! B1 – 2023. II. félév

  Országos 10. helyezettek: Prorok Dániel Ádám (10.HBS), Somogyi Kata (10.HBS), Szilveszter Dorina (10.HBS)

  Hello USA! B2 – 2023. II. félév

  Országos 10. helyezettek: Kovács Péter György (11.A), Takács Áron (11.A), Vodenicsár Rajmund Rómeó (11.A)

  Nagyon szépen köszönjük a Mathiász Alapítványnak a támogatást!

   

  Varga Éva Katalin

  angolnyelv-tanár, oktató

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Siófoki SzC Év Tanulója és az Év Oktatója ~ 2024

  Siófoki SzC Év Tanulója és az Év Oktatója ~ 2024

  2024.06.11-én került sor a balatonvilágosi Tópart Hotel & Étteremben a Siófoki SzC Év Tanulója és az Év Oktatója díjak átadására.

  2024. jún. 19.


  Bene Ádám

  Tanévzáró ünnepség ~ 2024 🎉

  Tanévzáró ünnepség ~ 2024 🎉

  Június 14-én került megrendezésre iskolánk tanévzáró ünnepsége, amelynek keretein belül Balog Krisztián igazgató úr hivatalosan is lezárta a tanévet.

  2024. jún. 17.


  Kiss Gabriella

  Fenntarthatósági témahét a Mathiászban!

  Fenntarthatósági témahét a Mathiászban!

  A Pénz7 és a Digitális témahét után, ápilis 22. és 26. között rendeztük meg a Fenntarthatósági témahetet iskolánkban.

  2024. máj. 13.


  Nyáriné Molnár Ágnes


  Partnereink

  SZC logo

  Siófoki Szakképzési Centrum


  Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

  8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

  Telefon: +36 (85)351-316

  E-mail: mathiasz@liveedu.mathiasz.hu

  OM azonosító: 203050/007


  2024Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium