SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/007 | 8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

Intézmény logo

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokOktatási PortálKRÉTA

Hírek

2023. jún. 12.


Varga Éva Katalin

    Virtuális utazásunk az Amerikai Egyesült Államokba a HEBE Hello USA! projektversenyével

    Idén tavasszal ismét „útra keltünk”: a HEBE Hello USA! egyfordulós, egyhónapos kreatív országismereti versenyén „jártuk be” az Amerikai Egyesült Államokat. A 10.HBS és 11.A haladó angolos csoportok 1-1 csapata dolgozott a B1, B2 nyelvi szintű, vegyes, színes, minden készséget és kreativitást megmozgató munkáltató feladatokkal.

    Virtuális utazásunk az Amerikai Egyesült Államokba a HEBE Hello USA! projektversenyével

    Idén tavasszal ismét „útra keltünk”: a HEBE Hello USA! egyfordulós, egyhónapos kreatív országismereti versenyén „jártuk be” az Amerikai Egyesült Államokat.

    A 10.HBS és 11.A haladó angolos csoportok 1-1 csapata dolgozott a B1, B2 nyelvi szintű, vegyes, színes, minden készséget és kreativitást megmozgató munkáltató feladatokkal.

    Kiemelten fontos volt a jó csapatmunka, az együttműködés, a kreativitás, az egymás közti kommunikáció, egymás támogatása, kiegészítése, a kritikus gondolkodás aktív használata.

    A cél a sok új civilizációs, országismeret megszerzése volt. Órán és azon kívül, önállóan is dolgoztak a csapatok.

    A feladatok a teljesség igénye nélkül: videós, hallott és olvasott szövegértés, szókincs, íráskészség, illusztrált fogalmazás manuálisan és digitálisan, interjú, prezentáció, illusztrált kvíz, társasjáték közös elkészítése.

    Tanulóink véleménye, benyomásaik, „úti élményeik”:

    A kezdeti nehézségek leküzdése után jól ment a csapatmunka, jó hangulatban dolgoztak együtt, szerették a színes, kreatív feladatokat.

    Kipróbálhattak új technikákat digitálisan is, új, hasznos országismereti infókat szereztek, kedvet kaptak az utazáshoz, rokonuk, ismerősük „kint” él és ő is mesélt róla, kedvenc művészek, sportolók, stb. az adott ország vonatkozásában, új nézőpontok, ismerkedés a különböző kultúrákkal, megértés, elfogadás.

    Szilveszter Dorina 10.HBS: "A verseny során megoldott feladatoknak köszönhetően sok új, érdekes információra tettünk szert. Az utolsó feladat volt a kedvencem, mivel elkészítése során nagyon jól éreztük magunkat, emellett fejlesztettük kézügyességünket és próbára tettük kreativitásunkat is”.

    Vodenicsár Rajmund Rómeó 11.A: „A tavalyi ’Hello Canada!’ és ’Spring in the English-Speaking Countries’ projektversenyek után, hatalmas izgatottsággal fogtunk neki a ’Hello USA!’ versenynek. Összességében nem csalódtam most sem. Izgalmas feladatok sokasága fogadott ebben a versenyben is. A meglévő ismereteinket kiegészítve új tudást is szereztünk a verseny során az USA-ról. Az egész versenyben a kedvenc feladatom talán a projektmunka volt, mivel ott érett be igazán a csapatmunka gyümölcse. Ha izgalmas, érdekes és kreatív versenyeken szeretnél részt venni, akkor bátran tudom ajánlani bármelyik HEBE versenyt”.

    Tanulóink az érdekes és hasznos ismeretszerzések során lelkiismeretesen, szorgalmasan feldolgozták a feladatokat és nagyon szép eredményeket értek el mindkét projektversenyen. Mindegyik nyelvi szinten több száz nyelvtanuló vett részt az országos projektversenyen. A 100pontos feladatsorokban csapataink bőven 90 pont feletti, nagyon szép eredményeket értek el, pár pontos „lemaradással” az első helyezettől. Az országos rangsort a szervezők nyelvi szintenként, fél-fél pont különbségekkel állapították meg.

    Gratulálunk Nektek a színvonalas munkáért!

    Hello USA! B1 – 2023. II. félév

    Országos 10. helyezettek: Prorok Dániel Ádám (10.HBS), Somogyi Kata (10.HBS), Szilveszter Dorina (10.HBS)

    Hello USA! B2 – 2023. II. félév

    Országos 10. helyezettek: Kovács Péter György (11.A), Takács Áron (11.A), Vodenicsár Rajmund Rómeó (11.A)

    Nagyon szépen köszönjük a Mathiász Alapítványnak a támogatást!

     

    Varga Éva Katalin

    angolnyelv-tanár, oktató

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Javítóvizsga - 2024

    Javítóvizsga - 2024

    Kedves Diákok! Javítóvizsga 2024. Augusztus 23. 8:00-kor lesz a főépületünkben! Sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek!

    2024. júl. 23.


    Vezetőség

    Köszönöm az elmúlt 13 évet!

    Köszönöm az elmúlt 13 évet!

    2024. jún. 29.


    Balog Krisztián

    A Mathiász angolosai idén is taroltak a közép-és felsőfokú nyelvvizsgákon, a közép-és emelt szintű érettségiken

    A Mathiász angolosai idén is taroltak a közép-és felsőfokú nyelvvizsgákon, a közép-és emelt szintű érettségiken

    Folytattuk a hagyományt: ezúttal is nagyon szépen teljesítettek diákjaink a különféle angol nyelvi vizsgákon és versenyeken.

    2024. jún. 27.



    Partnereink

    SZC logo

    Siófoki Szakképzési Centrum


    Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium

    8630 Balatonboglár, Szabadság utca 41.

    Telefon: +36 (85)351-316

    E-mail: mathiasz@liveedu.mathiasz.hu

    OM azonosító: 203050/007


    2024Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium